Page title

Sociálna poisťovňa pozýva svojich klientov na Slovensko-nemecké a Slovensko-rakúske poradenské dni o dôchodkoch do Banskej Bystrice

Poistenci a poberatelia dávok zo sociálneho poistenia, ktorí pracujú alebo pracovali v Rakúsku alebo v Nemecku a na Slovensku, budú mať príležitosť prediskutovať si svoje dôchodkové záležitosti na jednom mieste. Od 7. do 9. novembra 2023 sa uskutočnia poradenské dni o dôchodkoch v priestoroch pobočky Sociálnej poisťovne v Banskej Bystrici. Sociálna poisťovňa poskytuje toto poradenstvo v spolupráci so zahraničnými partnermi bezplatne, klientom v prípade záujmu odporúča zarezervovať si termín a priniesť si potrebné doklady.

Pre poistencov, ktorí pracujú alebo pracovali na Slovensku aj v Rakúsku a/alebo v Nemecku a radi by zistili podrobnejšie informácie o svojich dôchodkových nárokoch, tak budú počas týchto termínov na jednom mieste k dispozícii odborníci zo Sociálnej poisťovne, rakúskej Pensionsversicherungsanstalt a nemeckej Deutsche Rentenversicherung.

Poradenské dni sú rozdelené na dve časti:

  • Slovensko-nemecký poradenský deň:

utorok 7. november 2023 od 10.00 do 17.00 hod.

streda 8. november 2023  od 9.00 do 16.00 hod.

  • Slovensko-rakúsky poradenský deň:

štvrtok 9. november 2023 od 9.00 do 12.00 hod. a od 13.00 do 15.30 hod.

Špecialisti pre oblasť dôchodkového poistenia z týchto krajín budú v uvedených dňoch v pobočke Sociálnej poisťovne v Banskej Bystrici na Kapitulskej ulici 27 pripravení poistencom odpovedať na ich otázky a pomôžu im pri riešení ich dôchodkových záležitostí.

Záujemcom o účasť na poradenských dňoch odporúčame, aby si dohodli čas stretnutia na telefónnom čísle +421 906 171 635 alebo e-mailom na adrese prihlasovanie@socpoist.sk. Prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Poradenstvo je bezplatné a poskytneme ho aj ostatným záujemcom.

Pripomíname klientom, že na dohodnuté stretnutie je potrebné si so sebou priniesť doklady o poistení a občiansky preukaz alebo cestovný pas.

Pri objednávaní okrem konkrétnej požiadavky, ktorú si klient želá riešiť, je potrebné uviesť svoje meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia, číslo poistenia alebo rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zosnulom poistencovi